blog image
#Estetica

Totul despre Restaurare estetică

Restaurare estetică

Restaurarea dentară reprezintă reconstruirea formei unui dinte rupt, parțial deteriorat, fracturat folosind materiale compozite sau ceramice.
Când este necesară o restaurare minimă a dintelui frontal, medicul va monta o obturație coronară (plombă) obișnuită pentru restaurare. Dacă deteriorările sunt grave, medicul va umple fragmentul care lipsește după forma și nuanța necesară, cu ajutorul unei fațete dentare sau a unei coroane integral ceramice, fără metal.
Arta modelării și restaurării dinților ajută la restabilirea fiziologiei dintelui, la îmbunătățirea zâmbetului, chiar și în cazurile în care pacientul nu are alte reclamații decât cele estetice.

Când este necesară restaurarea dintelui cu un material de umplere?
- Restaurarea nuanțelor.
- Restaurarea marginilor dinților.
- Reconstruirea dintelui știrbit.
- Corecția formelor și dimensiunilor neregulate ale dintelui.

Restaurarea estetică a dinților poate fi aplicată în următoarele cazuri:
1. eliminarea lacunelor dintre dinți;
2. restabilirea dinților frontali;
3. umplerea diastemei.

Restaurarea estetică a dinților frontali în practica dentară este mai dificilă decât lucrul cu dinții de mestecat laterali. Acest lucru se datorează faptului că zona frontală este vizibilă atunci când vorbim sau zâmbim. Medicul stomatolog trebuie să fie atent în procesul de restaurare a smalțului, mai ales în procesul construcției straturilor cu diferite grade de transparență.

În clinica noastră vă oferim diferite tipuri de restaurări dentare:
1. Restaurare directă
Se folosesc micro și nano compozite. Restaurarea dentară compozită are loc într-o singură vizită. Cu această procedură, medicul poate restabili complet forma dintelui, inclusiv imitarea tuturor straturilor sale (marginea incizală, dentina și smalțul), ținând cont de proprietățile lor optice și de nuanța naturală.
2. Restaurare indirectă
Întâi, se efectuează o amprentă clasică sau digital. Apoi, folosind tehnologia modernă CAD/CAM, se fabrică o fațetă dentară, incrustări cu folosirea materialelor de restaurare. În etapă finală, stomatologul fixează construcțiile create pe dinți.

Cât costă restaurarea dentară artistică?
Prețul restaurării dinților frontali este mai ridicat decât reconstruirea grupului dinților de masticat.
Acest lucru se datorează nivelului de dificultate crescut a lucrului stomatologului și timpul petrecut pentru restaurare.

Mai mulți factori influențează prețul:
1. Tipuri de fotopolimeri folosiți în procesul lucrului.
2. Tehnologia de restaurare a smalțului, dentinei.
3. Numărul de țesuturi afectate a dintelui.
4. Tipurile și numărul zonelor în care este necesară restaurarea dinților.

Pentru a întoarce frumusețea zâmbetului, pentru a restabili tenul și forma dinților, înscrieți-vă la o restaurare estetică dentară în ClinicaCompodent. Veniți la consultație și medicul stomatolog va stabili prețul restaurării dinților în funcție de problema lor.

Înapoi