blog image
#Implantare #Protetică

Fațete dentare: avantaje și dezavantaje

Fațete dentare: avantaje și dezavantaje

  Să ai un zâmbet frumos este acum mai simplu decât crezi. Fațetele dentare reprezintă soluția optimă și potrivită pentru persoanele care își doresc un zâmbet perfect, suplimentând astfel și încrederea în propria persoană. Datorită rezultatelor spectaculoase pe care le aduc, fațetele dentare au devenit una dintre cele mai populare proceduri de estetică dentară din ultimii ani. 

  Astăzi vom povesti și noi despre ele și îți vom dezvălui care sunt principalele avantaje și dezavantaje ale acestora. Cu siguranta, la un anumit moment al vieții tale, aceste informatii îți vor fi utile, așa că citește până la final. 

  Fațetele dentare sunt pelicule foarte subțiri realizate din ceramică sau porțelan ce au o translucență asemănătoare cu cea a dinților naturali. 

  Acestea reprezintă o soluție optimă atunci când dinții tăi prezintă fisuri sau ciobituri sau au probleme de aliniere și forme de dimensiuni variate. De asemenea, fațetele dentare sunt potrivite și atunci când culoarea danturii tale este ușor gălbuie. 

 Avantajele fațetelor dentare:

·          Fațetele dentare oferă dinților o estetică impecabilă, schimbând forma, culoarea, lungimea și mărimea dinților. 

·          Acestea sunt folosite și ca o alternativa durabilă a procesului de albire dentară. Astfel, avantajul lor este acela ca nu se colorează, cum se intamplă în cazul dinților naturali, iar prin aplicarea lor nu mai este necesară repetarea procedurii de albire. 

·          Pot fi considerate și o alternativă a coroanelor artificiale, deoarece fațetele dentare au o grosime mai mică și protejează gingia, necesitând doar o șlefuire artificială. Optând pentru ele în acest caz, nu mai este necesară scoaterea nervului, procedură obligatorie în cazul coroanelor dentare. 

·          Rezistența sporită reprezintă un alt punct forte al fațetelor, durata lor de viață fiind cuprinsă între 7 și 15 ani. 

·          Fațetele dentare nu necesită o întreținere deosebită.

·          Au o rezistență foarte mare la pete, așadar suprafața fațetelor nu se poate păta, datorită modului în care este prelucrată.

·          Fațetele dentare pot reprezenta o metoda versatilă și pentru rezolvarea unor probleme, cum sunt dinții decolorați, dinții sparți, rupți sau fisurați, dinții aliniați greșit, inegali sau care au forme diferite, dinții mici, dinții cu afeciuni de structură, dinții ce au plombe mari și inestetice, dinții cu spații între ei.

 

      Dezavantajele fațetelor dentare:

·          Fațetele dentare sunt mai puțin rezistente decât coroanele dentare și sunt ireparabile în cazul în care se crapă sau se ciobesc. Totuși, șansele ca acestea să se deterioreze sunt foarte mici, mai ales dacă se respectă indicațiile oferite de medic. 

·          Aplicarea fațetelor dentare este ireversibilă, adică nu le poți îndepărta, lasând dintele natural gol. 

·          Acestea reprezintă și o investiție financiară destul de importantă. 

·          Dinții protejați sunt expuși în continuare cariilor, deci igiena orală trebuie urmată în continuare cu strictețe. 

·          Câteva zile după aplicarea fațetelor dentare, vei simți o usoară sensibilitate la cald sau rece. 

·          Așadar, fațetele dentare, un tratament modern și relativ nou în medicina stomatologică, are mai multe avantaje decât dezavantaje. 

 

  Recomandarea noastră este să optezi pentru ele într-o clinică în care găsești aparatură modernă și medici cu experiență. Te asteptăm la Compodent,  pentru a descoperi împreună varianta de tratament potrivită pentru tine și dinții tăi. 

Înapoi

Programați-vă: