blog image
#Stomatologie #Estetica #Tratament

Sfatul pentru o igienă dentară corectă

Sfatul specialiștilor Clinicii Compodent pentru o igienă dentară corectă!

 

Cu toții știm despre importanța igienei orale, dar oare toți o respectăm? Igiena orală stă la baza multor probleme și boli ale cavității bucale.

Principiul - previne astăzi, ca să nu tratezi mâine, este valabil și în stomatologie. O igienă dentară corectă și regulată poate preveni multe afecțiuni, una dintre cele mai populate fiind cariile.

 

Specialiștii Clinicii Compodent vin în ajutorul tău cu sfaturi și recomandări utile pentru a avea o igienă corectă și dantură sănătoasă.

 

1. Respectă igiena dentară cu regularitate

Primul și cel mai important pas este să respecți regimul igienei orale. Un periaj corect, de minim 2 ori pe zi, îți va asigura o bună parte a drumului parcurs spre o dantură sănătoasă. Graba, sau omiterea uneori a acestui pas își vor pune amprenta în timp. Îți recomandăm să ții cont de regularitate și atunci când schimbi periuța de dinți. Optimal, aceasta se schimbă o dată în maxim 3 luni.

 

2. Adoptă o alimentație corectă

Suntem ceea ce consumăm, de aceea îți recomandăm să duci evidența alimentelor ce le consumi. Știm, uneori apar poftele, e și normal. Dar din păcate o mulțime din alimentele ce le consumăm zilnic au un efect negativ asupra danturii noastre, cum ar fi: băuturile carbogazoase, dulciurile, alimentele procesate, etc. Încearcă să eviți fumatul și alcoolul. Așa cum acestea au efecte negative asupra sănătății, dantura nu este o excepție. Îți recomandăm să adopți o alimentație și un stil de viață sănătos, și să faci din asta o obișnuință. Vei vedea doar beneficii în termen lung.

 

3. Vizitează medicul stomatolog cu regularitate

Un măr stricat scos la timp din coș nu va afecta celelalte mere. O vizită la stomatolog făcută la timp te poate salva de multe neplăceri, și desigur cheltuieli suplimentare. Mulți oameni uită că pe lângă responsabilitățile stomatologilor de a trata problemele legate de dantură, acesția în primul rând au responsabilitatea de a preveni acele probleme și a menține o dantură sănătoasă. În Clinica Compodent vei beneficia de o abordare individuală și sfaturi utile din partea specialiștilor. Tehnologiile de ultimă generație, tehnicile avansate și materialele stomatologice de calitate îți vor asigura îngrijirea corectă a danturii și prevenirea bolilor dentare.

Înapoi

Programați-vă: