blog image
#Implantare #Protetică #Coroanele

3 motive ca să îți pui implant dentar

3 motive ca să îți pui implant dentar

 

Tot mai des auzim vorbindu-se despre implanturi dentare, dar ce sunt totuși acestea și care sunt motivele pentru care o astfel de intervenție este o necesitate?

Implantul dentar, cu alte cuvinte – înlocuitorul unui dinte lipsă, este o rădăcină artificială ce înlocuiește rădăcina naturală. Aceasta este fabricată din titan medical, și are forma unui șurub ce se inseră în os.

 

Îți prezentăm mai jos 3 motive pentru care să îți pui implant dentar:

-          Arată și se comportă ca un dinte natural

Chiar dacă la baza sa se află o rădăcină artificială, odată fixat, implantul dentar arată și se comportă ca un dinte natural. Datorită capacității sale de a funcționa în regim obișnuit ca un dinte natural, pacienții de cele mai multe ori uită de existența lui.

-          Previne resorbția osoasă

Lipsa unui dinte duce inevitabil la resorbția osoasă dacă acesta nu este înlocuit la timp. Datorită capacității sale de a funcționa ca un dinte natural, implantul dentar ajută la stimularea osului spre regenerare, la menținerea integrității acestuia, dar deasemenea stopează migrarea dinților vecini.

-          Rezistă în timp

Odată fixat și integrat în oasele maxilarului, implantul dentar înlocuiește complet dintele lipsă al pacientului, având o structură dură și rezistentă. Îngrijirea implantului dentar este la fel ca o igienă orală obișnuită. În cele mai multe cazuri dacă aceasta este respectată, la fel ca vizitele periodice de rutină la stomatolog, implantul dentar poate rezista o viață.

Clinica Compodent vă oferă  o soluție eficientă și modernă de înlocuire a dinților lipsă.

 

Înapoi

Programați-vă: