blog image
#Stomatologie #Estetica #Tratament

Ce efecte negative pot apărea dacă mușcăm incorect

Ce efecte negative pot apărea dacă mușcăm incorect?

 

Când vine vorba de sănătatea dinților noștri fiecare detaliu contează. Știați că mușcăturile incorecte pot provoca efecte negative asupra danturii noastre?

 

În stomatologie mușcătura incorectă este numită ocluzie dentară. Aceasta se explică prin modul în care dinții superiori intră în contact cu dinții inferiori. În mod normal, dinții superiori sunt poziționați în afara dinților inferiori, iar poziția incorectă a cel puțin unui dinte duce la ocluzie dentară.

 

Alinierea incorectă a dinților duce inevitabil la efecte negative asupra danturii, cum ar fi:

1.      Aspect inestetic

Atât mușcătura în sine, cât și efectul său asupra feței este inestetic. O mușcătură incorectă netratată la timp poate duce la un risc mărit de apariție a bolilor gingivale, tocire a dinților și o creștere asimetrică a feței.

2.      Carii

Un alt efect negativ al mușcăturii nealiniate corespunzător sunt cariile. Persoanele ce prezintă ocluzie dentară sunt mai predispuse la apariția cariilor cât și fracturii dinților.

3.      Dificultăți în procesul de mestecare

Datorită presiunii suplimentare asupra dinților și mușchilor maxilarului, persoanele ce prezintă o mușcătură incorectă pot întâmpina dificultăți în procesul de mestecare și înghițire. Deasemenea ele pot acuza dureri de gât sau probleme de pronunție.

Specialiștii Clinicii Compodent vă recomandă să efectuați controale stomatologice regulate pentru a preveni efectele negative ale mușcăturii incorecte.

Înapoi

Programați-vă: