Cum alegem implanturile dentare? Tipuri de implant
Primul implant dentar a fost utilizat în 1952, atunci când medicul de origine suedeză Branemark a descoperit calitățile biotrope ale titanului.
La mai bine de 60 de ani de atunci, au apărut implanturile din zirconiu, o alternativă care oferă beneficii demne de luat în calcul.
În prezent, implantologia dentară utilizează o diversitate de materiale, forme și tehnologii pentru recuperarea dinților pierduți.
Știai că la momentul actual există mai mult de 600 de companii care se ocupă de producerea de implanturi dentare?
În condițiile în care opțiunile sunt atât de variate, alegerea tipului de implant potrivit poate fi dificilă. Următorul ghid îți va fi de mare ajutor pentru a te familiariza cu tot ceea ce înseamnă implanturi dentare, însă înainte de a lua o decizie este esențial să consulți un medic dentist, care îți va oferi sfaturi avizate.
Tipuri de implanturi dentare în funcție de formă
Deși până nu de mult se foloseau implanturi dentare în diverse forme (conică, trapezoidală, cilindrică ori lamelară), experiența medicală a dovedit că cele mai potrivite sunt implanturile conice.
Totuși, chiar dacă acestea sunt cele mai populare, nu înseamnă că ele reprezintă o alegere standard. Fiecare dintre noi avem anumite caracteristici anatomice ale maxilarului și ale mandibulei, în funcție de care medicul stomatolog va decide care este cea mai potrivită formă de implant dentar.
Tipuri de implant dentar în funcție de dimensiune
Implantul dentar trebuie să se comporte precum un dinte natural. Din acest motiv, este extrem de important ca dimensiunea acestuia să se încadreze perfect în spațiul neacoperit al gingiei.
Dacă implantul va fi mai mare decât este nevoie (adică mai înalt decât înălțimea osului) există riscul să se inflitreze bacterii în golul rămas liber. Nu doar înălțimea implantului contează, dar și lățimea sa.
Dimensiunile potrivite vor fi stabilite de către medicul stomatolog în urma unei radiografii tridimensionale – CT. Pe baza rezultatelor, se va opta pentru una dintre următoarele variante:
- mini-implanturi sau implanturile provizorii, care se folosesc pentru spațiile foarte înguste;
- implanturi clasice tip șurub, cele mai frecvent utilizate, au o grosime care variază între 3-5 mm și o înălțime ce nu depășește 15 mm;
- implanturi zigomatice se utilizează pentru pacienții la care cantitatea de os alveolar nu este suficientă pentru a susține o lucrare fixă;
- implanturi dentare Fast&Fixed, se folosesc în special pentru zonele anatomice cu os dur.
Cât costă un implant dentar?
Implanturile dentare sunt cunoscute pentru beneficiile pe care le oferă pacientului și totodată pentru costurile necesare, ce reflecta calitatea serviciului și beneficiile pe care le obținem pe termen lung.
Pentru a oferi un răspuns clar la întrebarea cât costă un implant dentar, e important să luăm în calcul mai mulți factori: cât rezistă un implant dentar, la ce cabinet stomatologic alegem să facem lucrarea și mai ales care sunt materialele și tehnologiile utilizate.
Dacă alegi să îți recapeți dinții pierduți la un cabinet stomatologic ce oferă un implant dentar ieftin, atunci trebuie să întelegi ca igiena, materialele din care sunt realizate implanturile, dar și modul de lucru sunt trei dintre caracteristicile definitorii ale reușitei implantului.
Poți consulta site-ul clinicii noastre pentru a afla cât costă un implant dentar (https://www.compodent.md/ru/price) de calitate.
Cât durează un implant dentar?
Cum știi dacă o clinică stomatologică îți va oferi sau nu servicii profesionale, astfel încât să te poți bucura de rezultatele așteptate? Un lucru pe care îl poți face este să soliciți informații clare despre cum urmează să se realizeze procedura de implantare în cabinetul în cauză.
Procedura de implant dentar este una complexă și se realizează treptat, în urma unor vizite repetate la clinica stomatologică. În primă fază, e nevoie de un consult în cadrul căruia să se stabilească exact care sunt principalele probleme ale pacientului. Mai apoi, urmează efectuarea unui set de analize și a CT-ului.
Dacă este necesar, se vor remedia toate celelalte probleme dentare ale pacientului (carii, dinți sparți etc.)
Abia apoi se poate trage o concluzie, medicul stabilind care este cea mai bună soluție de implant dentar.
Foarte important de știut este că intervenția nu este dureroasă, deoarece înainte de aceasta se va administra anestezic.
Te invităm la o consultație de specialitate în clinica stomatologică Compodent!
Вернуться назадЗаписаться через: